Wybe Zijlstra: ‘Whybe’

ZATERDAG 30 oktober, aanvang 20.15 uur speelt Wybe Zijlstra zijn bijzondere voorstelling ‘Whybe’.

Zodra het concert ‘Whybe’ begint zak je als toeschouwer een niveau lager. Met zijn open blik, virtuoze stem en zwaarmoedige uitstraling brengt hij zijn publiek in een andere dimensie. In wezen dwingt hij zijn publiek op de knieën om te luisteren.

‘Whybe’ wil de mensen herinneren aan de ietwat duistere, zwarte onderlaag van dit leven. Waar tegenwoordig alles gericht is op eeuwig geluk, gezellige avonden en onophoudelijk genot, wil Whybe juist de schoonheid van de pijn, de melancholie en de kille eenzaamheid laten horen. Hij richt zich vooral op de keerzijdes van de liefde, de leegte die de huidige samenleving teweegbrengt en zijn eigen gedachten, verlangens, wanhoop en walging.

In het eerste programma ‘Whybe’ wordt afgewisseld tussen intieme muziekstukken en intense gedichten. Wybe met zijn strakke, toch onvoorspelbare gitaarspel met naast hem Levy, een schim die sferisch op zijn elektrische gitaar mee fluistert.  ‘Whybe’ streeft ernaar je met zijn muziek iets echts en ongehoords te laten horen. Zodra je het theater hebt verlaten heeft ‘Whybe’ met zijn teksten en melodieën oude zekerheden aan het wankelen gebracht.

Reserveren  en corona check verplicht: theaterkk@gmail.com

Entree: € 18,-