‘Un Homme et Une Femme’

Zondag 9 november, aanvang 14.30 uur, een voorstelling vol Franse chansons: ‘Un Homme et Une Femme’.

Het programma wordt gebracht door Britta Maria: zang, Maurits Fondse: piano, zang, gitaar, beatbox en André Vrolijk: accordeon.

‘Un Homme et Une Femme’ is een liedjesprogramma in een theatrale setting, dat intiem en ontroerend, maar ook dynamisch en opzwepend is. Twee stemmen, een piano en een accordeon nemen de theaterbezoekers mee naar de veelzijdige wereld van het Franse chanson. Bekende liedjes van Aznavour, Gainsbourg, Piaf en Brel worden op een eigentijdse manier uitgevoerd en afgewisseld met prachtige vertalingen van chansons in het Nederlands. Daarnaast brengen de muzikanten eigen werk, dat volgens de pers zeker niet onder doet voor de klassiekers.
De titel verwijst naar de gelijknamige film van Claude Lelouch uit 1969. Het thema van deze film, de liefde tussen een man en een vrouw in al haar facetten, loopt tevens als een rode draad door de voorstelling.

‘Un Homme et Une Femme’ is een gevarieerd programma waarin platgetreden paden zorgvuldig worden gemeden en waarin hartstochtelijk wordt gezongen over de liefde – vreugde, passie en erotiek – maar ook over afscheid en verdriet.
De pers schrijft: ‘Uniek talent zangeres Britta Maria en haar partner, multi-instrumentalist Maurits Fondse’. ‘Met name hun eigen liedjes verraadt hun klasse’ (Andy Arnts, hoofdredacteur Frankrijkmagazine En Route). “Heel warm, heel mooi. Een aanrader! (Bart van Loo).

Reserveren:  theaterkk@gmail.com  of bel/sms 06-54220108      Entree: €15,-

homme-en-femme