Citaten

TG Alkmaar: ‘Onder het Melkbos’

Zondag 23 april, aanvang 14.30 uur, speelt Theatergroep Alkmaar ‘Onder het Melkbos’

Het is een literair hoogstandje van de beroemde Welsh dichter Dylan Thomas. Oorspronkelijk, halverwege de 20ste eeuw, als “stemmenspel” door hem zelf op de radio vertolkt, vond de tekst sindsdien zijn weg naar TV en theater. Talloze keren is het inmiddels verfilmd of gespeeld en in evenzovele vormen: van theatermonologen, voltallige ensemblestukken met meer dan vijftig spelers tot psychedelisch ogende tv-films.

Deze theaterbewerking is gebaseerd op de vertaling van Erik Bindervoet uit 2020. Het neemt je een etmaal mee naar een klein vissersdorp aan de kust, waar je een inkijkje krijgt in de levens en intriges van de kleurrijke bewoners. Aan de hand genomen door een duo vertellers word je meegesleurd in de tsunami van hun dromen, angsten, eigenaardigheden, verlangens en geheimen… en ongemerkt ga je een beetje van ze houden.

De tientallen rollen in deze voorstelling worden vertolkt door slechts twee acteurs die, zonder rekwisieten, met behulp van vijf peertjes licht en twee houten blokken, op een kleine 9 m² een ode brengen aan literatuur, theater en bovenal: de verbeelding.

Spel Linda van Pesch-van Ginneken, Nico Meurs
Regie Maarten Elout
Tekst Under Milk Wood ©The Dylan Thomas Trust 1954
Vertaling Erik Bindervoet
Productie TALK (Theatergroep Alkmaar)

Ziehier de trailer: https://youtu.be/5_-1M3x1k78

Duur van de voorstelling is 90 minuten zonder pauze.

Reserveren: theaterkk@gmail.com                Entree: € 18,-