Trojka Toneel: ‘FAMILIE’

Zondag 10 april, aanvang 14.30 uur, speelt Trojka Toneel ‘FAMILIE’ van Maria Goos. Een tragi-komedie over veertigers die zijn opgevoed met de frustraties van de jaren zestig.

Jan besluit zijn kinderen uit te nodigen voor een lang weekend skiën in Zwitserland, omdat zijn vrouw Els niet lang meer te leven heeft. Hij wil een laatste keer samen zijn met het hele gezin om goede herinneringen op te halen. Met tegenzin begeven hun kinderen, de maatschappelijk geslaagde zoon Nico met zijn kwebbelende vrouw Sandra, en de zweverige dochter Bibi met haar als schrijver mislukte echtgenoot Von, zich richting een chalet nabij het besneeuwde Tirol. De spanningen die in de auto zijn opgelopen tussen Sandra en Nico slaan al snel over op de rest van de familie. Oud zeer komt naar boven en niemand neemt meer een blad voor de mond. In een dronken bui laat Nico de situatie escaleren. Terwijl iedereen met elkaar  in de clinch ligt, zorgt moeder Els voor een verrassing.

Plotwendingen, originele vondsten, een weldadige wisseling in toon, van pijnlijk/komisch tot verstikkend dramatisch, maken ‘Familie’ tot een voorstelling waarvan je geen minuut wilt missen.

“Onweerstaanbaar grappig en toch niet luchtig.”

In 2000 bewees Maria Goos, na de voortreffelijke tv-series ‘Pleidooi’ en ‘Oud Geld’, met dit onthutsende en ontroerende familiedrama ook een weergaloos toneelschrijfster te zijn.

Reserveren verplicht: theaterkk@gmail.com        Entree: € 18,-