Pleintje Kunst: Open podium

Zondag 28 augustus, aanvang LET OP: 14.00 uur is er weer he

‘OPEN PODIUM’

Onbekend talent krijgt bij ons de kans zijn, haar of hun kunnen ten toon te spreiden. Wellicht ziet u hier de ‘groten van de toekomst!’
Maar sowieso hebben we enorme bewondering voor allen die het podium betreden.

Reserveren: theaterkk@gmail.com                                       Entree: € 12,50

Onder de affiche info over alle optredende artiesten:


Patrick Meijer, cabaretier

Hij is al bijna 20 jaar een hit op het podium met zijn volstrekt originele grappen met meer wendingen dan een stuiterbal in een kettingbotsing. De Utrechter is een unieke comedian die nooit voor de makkelijke grap kiest, maar die het publiek uitdaagt om mee te gaan in de bizarre en gortdroge hersenspinsels. Hij is bovendien een geweldige tekstschrijver die jarenlang werkte als een van de vaste tekstschrijvers van Javier Guzman. Ook is hij een echte intellectueel die onlangs debuteerde als schrijver met zijn eerste (kinder)boek: Pappa Beer Moet Neuken. (Wij verzinnen het ook niet.) Zoals we al zeiden: een unieke comedian!

Susan Jane Rose, pop en soul

Zij is een Nederlandse artiest. Als singer-songwriter toerde ze jarenlang langs kleine en grotere theaters, clubs en huiskamers, alwaar zij haar eigen werk zowel solo als in bandformatie ten gehore bracht. Toen ze vanuit een groot platenlabel het aanbod kreeg om van haar “een bekende Nederlander” te maken, wees zij dat aanbod bewust af. Later heeft ze ook meermaals een uitnodiging van The Voice of Holland afgeslagen zodat zowel haar muzikale als persoonlijke integriteit gewaarborgd zou blijven. In Susan haar beleving zijn de luisteraars de échte sterren en is de tijd van adoratie voorbij. Via haar muziek probeert zij de schoonheid, kracht en oneindige potentie die elke luisteraar zelf bezit, te belichten. Susan zingt, speelt gitaar en native flute. Daarnaast is ze grafisch ontwerper, kunstenaar en kunstvak docent. Ze begeleidt kinderen en volwassenen zowel kunstzinnig in muziek-, kunst- alsook in natuurlessen.

Joep van Leeuwen, singer-songwriter

‘Verrassend, sfeervol en inspirerend. Spoort aan tot nadenken, maar ook genieten!’
Hij schrijft zijn eigen verhalen en liedjes en brengt deze nu solo, zichzelf begeleidend op piano of gitaar. In verschillende stijlen neemt hij u mee in zijn eigen leven en misschien ook wel in die van uzelf.
Een avond vol herkenning, inspiratie, humor en een goed gevoel!

Anatolii Postnikov, saxofonist (uit Oekraïne)

Anatolii Postnikov is musicus: saxofonist, componist-arrangeur, geluidsontwerper, zanger, koordirigent. Ik ben geboren in 1964 in de stad Orsk, USSR. Als kind zat ik op een muziekschool domraklas, later leerde ik gitaar, knopaccordeon, piano en saxofoon spelen. In 1986 verhuisde ons hele gezin naar Oekraïne – de stad Lozova, Kharkov. In 1987 speelde ik in het variété orkest “Zerkalo” en nam deel aan verschillende stadsevenementen. In de jaren 90 kreeg ik een professionele muzikale opleiding: het conservatorium van Kharkov. Ik zong en speelde in verschillende koren en ensembles. Na mijn studie begon ik met actieve concert activiteiten en trad ik op als saxofonist met verschillende muzikanten in Oekraïne – Kharkov, Kiev, Odessa, Jalta, Rusland – Moskou, Sochi, VAE – Abu Dhabi, Dubai, Bahrein – Manama, Oman – Muscat.  Sinds 2010 heb ik als arrangeur verschillende muziekvoorstellingen gemaakt voor het kindertheater in Charkov. Ik heb mijn eigen geluidsstudio waar ik orkestreer, arrangeer, muziek schrijf, zang en instrumenten opneem en muziek mix.
In verband met de Russische agressie tegen Oekraïne ben ik met mijn gezin vertrokken naar Nederland en wonen nu in Amersfoort.

Jeroen van der Meulen, dichter, met klassiek viool

Jeroen van der Meulen is een levenskunstenaar bij uitstek. Het liefst schept hij met woorden en speelt hij een interactief spel met zijn lezers en publiek. Als hij zich niet in woorden kan uiten dan creëert hij grafische kunstwerken en leeft zich uit met het neerzetten van evenementen.

Renée Brunt is een muzikale duizendpoot. Zowel haar viool als haar stem gebruikt zij om haar publiek mee te nemen in een muzikale droomwereld. Renée is klassiek geschoold en heeft niet één maar twee conservatorium diploma’s, zowel zang als viool, op zak.
Voor dit open podium slaat ze haar muzikale vleugels uit en experimenteert met nieuwe en oude stijlen. Renée toert op dit ogenblik met Tineke Schouten door heel Nederland.

Caroline in ’t Veld en Johan Fransen, accordeon en gitaar

De Almeerse kunstenaar schrijft en zingt sinds 2014 professioneel haar eigen liedjes. Ze studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en speelt sinds haar achtste jaar accordeon. Later volgden piano en zang. Ze krijgt opdrachten om muziek te schrijven uit alle hoeken van de samenleving. Ze schrijft voor allerlei doelgroepen en opdrachtgevers, van maatschappelijke organisaties tot film/theaterproducenten.
Johan Fransen speelt vanaf zijn dertiende jaar gitaar en maakt compsities. Na een vooropleiding conservatorium op te jonge leeftijd, koos hij voor het eeuwigdurende praktijk pad. Hij is sinds zijn vijftiende actief als leadgitarist, sessie- en studiomuzikant.
De band componeert als collectief vaak in opdracht van maatschappelijke organisaties, waarin zij popmuziek met uitstapjes naar jazz en latin met de Nederlandse taal en cultuur verbinden.

Ally’s Re5al, blues

Deze groep is vlak voor het corona jaar in 2019 voortgekomen uit diverse andere bandjes, waarvan alle leden uit Almere komen. De band bestaat uit Teun, Huub, Jean-Pierre, Peter, Jelmer en Corrie als frontvrouw. Zij nemen je mee langs Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Amy Winehouse, Duke Ellington en ook een uitstapje naar onze eigen Anouk wordt niet geschuwd. Van herkenbare Jazz, naar bossa, soul, bluesballads en zelfs rock, en dat alles steeds met een knipoog naar lang vervlogen tijden. Alles passeert de revue bij deze band. Corrie maakt met haar soulgeluid, gevoel en durf van ieder optreden een beleving.
Ally’s Re5al is een vriendenband die met veel plezier muziek maakt en dat is te zien en te horen.
Corrie zang, Huub, gitaar, Jean-Pierre, trompet en bugel,
Jelmer, saxofoon, Peter, drums, Teun, basgitaar

Rop Janze, cabaretier

Hij is cabaretier, tekstschrijver en één van de leden van de Poëzie Jukebox. Hij begon zijn carrière als presentator van de Margreet Dolman’s Mens & Gevoelensavonden en als lid van Comedy Train. Daarna maakte hij vooral theaterprogramma’s waaronder “Nederlont” en diverse decembervoorstellingen. Tijdens  landelijke acties als de Boekenweek en “Nederland leest” toert hij langs bibliotheken en literaire festivals. Voor bedrijven en instellingen verzorgt hij cabaret op maat. Hij maakte twee cd’s met daarop duetten met o.a. Richard Groenendijk en Astrid Nijgh. Rop heeft de afgelopen 22 maanden veel last gehad van post-covid klachten en zal vanmiddag in Hilversum voor het eerst weer een podium betreden.

Miss Fly, Nederlandse ‘Spoken words’

Ze schrijft teksten en monologen met vaak een perspectief vanuit een voorwerp. Dit uit zich dan in een redelijk komische vorm. Waarbij je eerst even moet nadenken waar het precies over gaat, maar daarna kan je met mij inleven in het voorwerp. Wees niet bang, ik schrijf dus niet over jou, maar wel over de pen waar je al een tijdje op zit te kauwen, of de telefoon waar je uren lang naar staart…

Otto & Eli.

Otto Gerits is geboren in Den Haag. De eerste ervaring met het maken van muziek was tijdens een kindermusical bij een toneelvereniging in Hilversum waarvan hij lid was en waarin hij, twintig jaar oud, één lied mocht zingen. Pas op zijn 61e kwam opnieuw het muziek maken op zijn pad. Op de muziekschool van Kampen begon hij als bariton met klassieke zangles en inmiddels zingt hij in een koor en een band aldaar. De samenwerking met Elijha volgde twee jaar geleden.
Elijha van Dijk is een geboren Hilversummer. Als jongen van vijftien raakte hij in de ban van de gitaar. Vanuit de klassieke lessen op de muziekschool stapte hij over op het lichtere genre en speelde hij in verschillende bandjes. Sinds twee jaar zitten Otto en Elijha elke donderdag samen aan de koffie en koek. De ochtend wordt besteed aan het oplossen van wereldproblemen, de middag is voor de muziek.

Presentator:  Bob van der Houven

Hij wordt in 1957 geboren in het Duitse  Garmisch-Partenkirchen. Hij woont daar tot zijn achtste jaar met zijn Nederlandse ouders en zusje. Zijn vader werkt er als jazz zanger en -musicus voor de in Duitsland gelegerde Amerikaanse militairen. Na  de middelbare school studeert hij Engels, en geeft een aantal jaren les aan diverse scholen. Zijn eerste professionele ervaring als stem heeft hij bij de Nederlandsche Blindenbibliotheek, waar hij talloze boeken en tijdschriften op band inspreekt. Als kind speelt Bob poppenkast voor kinderen uit de buurt. Dit poppenkast verleden komt weer tot leven in de tientallen tekenfilm figuren die hij later van stem voorziet. De bekendste zijn Dr. Doofenshmirtz in “Phineas and Ferb”, de neefjes Kwik, Kwek en Kwak in “Ducktales”.
Zijn talenkennis blijkt voor Disney een uitkomst: behalve de Nederlandse versie spreekt hij ook de Vlaamse, Duitse en Italiaanse versie van “Lilo & Stitch” in!
Behalve stemacteur is hij ook presentator. Hij heeft jarenlang  radioprogramma’s gepresenteerd op Radio 4, en spreekt regelmatig tv-documentaires in, zoals “Rail Away”.
Daarnaast presenteert hij concerten en andere evenementen. Hij was ruim vijf jaar verbonden aan het ‘Open Podium Almere’, als presentator en coach van jong talent. Ook werkte hij mee aan de ontwikkeling van speciale projecten. Verder is hij actief als zanger, pianist en liedjesschrijver. In 1997 heeft hij een CD uitgebracht  met eigen Nederlandstalige liedjes. In 2002 is hij in de voetsporen van zijn vader getreden door een CD vol te zingen met Amerikaanse jazz-standards. En in oktober van dit jaar verschijnt er een gloednieuwe CD met zelfgeschreven Engelstalige nummers, opgenomen in zijn eigen studio in Almere, ‘Bobsound’.

Dat belooft weer een fantastische middag te worden!

Reserveren: theaterkk@gmail.com                                      Entree: € 12,50