Oukje den Hollander: “Idyllen”

We mogen weer:

Zondag 6 juni, speelt Oukje den Hollander haar voorstelling ‘Idyllen’ bij ons. Aanvang 14.00 uur of 16.00 uur

In Idyllen, haar eerste avondvullende programma, gaat Oukje den Hollander aan de hand van teksten van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer op zoek naar hoe te leven en lief te hebben in een wereld die steeds harder lijkt te worden. Hoe blijf je overeind en hoe geef je uiting aan je diepste verlangens en gedachtes? Uit de gelijknamige bundel Idyllen van Ilja Leonard Pfeijffer selecteerde zij twaalf gedichten die zij samen met multi-instrumentalist Marijn Korff de Gidts uitbracht op haar debuutalbum ‘Idyllen’. De presentatie vond plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

NRC bekroonde haar werk dat wordt vertolkt met een krachtige, beweeglijke stem die de emotie van het lied versterkt en de ademhaling van de tekst nauwgezet volgt, met vier sterren: ‘Zo licht en bijna doorschijnend-ijl als Oukje den Hollander zingt, dat is zeldzaam. Dit is muziek waarnaar je telkens kunt luisteren, om elke keer nieuwe poëzieregels te horen die door zuivere zang en vindingrijke instrumentatie verrassen.’

Oukje den Hollander: zang                   Marijn Korff de Gidts: slagwerk,                                                                                  toetsen,  gitaar, basgitaar.

‘Met veel durf en nog meer fantasie (…) Met haar glasheldere stem houdt Den Hollander de teksten op de voorgrond. ‘ (Dagblad van het Noorden, Rudolf Nammensma)

‘Het is persoonlijk, heel direct, authentiek en puur.’ (Villa d’Arte, René Seghers)

Reserveren verplicht: theaterkk@gmail.com                   Entree: € 18,-