Niet Van Hier

We beginnen het nieuwe jaar met een heel bijzondere solovoorstelling met pianomuziek, t.w. “Niet Van Hier”van Mirjam Smitt.
Turken eten geen varkensvlees, Nederlanders zijn allochtoon in eigen land en de man met de zeis zit ons op de hielen – feiten of vooroordelen?
Met deze intrigerende vraag stoeit pianiste en theatermaakster Mirjam Smitt. Haar relatie met een Turk, haar grote liefde, leverde haar inspiratie op voor een voorstelling met een multicultureel thema. Ze gaat op zoek naar het hoe en waarom van een gemengde relatie, en neemt tegelijkertijd de confronterende mening van de mensen om haar heen onder de loupe. Maar Smitt brengt natuurlijk wel theater, reden om de waarheid met een ondeugende knipoog flink uit te vergroten. Dat is leuk, er valt veel te lachen, maar soms maakt zich ook verbijstering meester van de zaal. Door de themakeuze van gemengde relatie is de voorstelling ook uitermate geschikt voor jongeren. Mirjam Smitt volgde aan het conservatorium in Arnhem een klassieke piano-opleiding.  Een stevig fundament dat haar in staat stelt ook lichte muziek een speciale touch te geven. U kunt deze voorstelling bezoeken op zondagmiddag 18 januari 2009 aanvang 14.30 uur en de toegangsprijs bedraagt € 11,-. Reserveren: per e-mail: theaterkk@gmail.com of telefonisch 06-20774043.