KleintjeKunstKlassiek: Het Ottoni-kwartet

 Klassieke muziek 

Op Zondag 23 maart aanvang 13.00 uur, krijgt u in de serie KleintjeKunstKlassiek  het vijfde koffieconcert aangeboden: Het Ottoni kwartet.

Na hun trompetstudie aan het Conservatorium van Hilversum richtten Peter Leydekkers en Hans van Eijk in 1992 het Koperkwartet Ottoni op. Het ensemble speelt muziek van voor 1750 en van na 1900.

Sinds 2007 is de bezetting: Peter Leydekkers, Trompet,     Hans van Eijk, Trompet     Bart Brinksma, Hoorn     Ariadne ‘Akki’ Haak, Trombone

Vanmiddag verleent fluitiste Mirjam van der Maas haar medewerking.

Bart Brinksma studeerde aan de conservatoria van Leeuwarden en Hilversum, Akki Haak studeerde aan die van Amsterdam en Alkmaar. Ottoni  geeft concerten (soms in combinatie met andere musici), begeleidt koren, heeft een programma met organist Wybe Kooijmans (met een bijzondere compositie voor koperkwartet en orgel van Marius Monnickendam) en maakte een CD met werken uit de 20ste eeuw. Het ensemble trad onder meer op in de Grote Kerk van Naarden, De Sint Jansbasiliek van Laren en de Parochiekerk van de Heilige Agnes in Egmond. De diverse groepsleden spelen en speelden behalve klassieke kamermuziek ook filmmuziek bij Max Tak, in de musicals ‘Cats’ en ‘the Phantom of the Opera’  en in jazzkwintet ‘de Akki Haak Band’.

De naam Ottoni (Italiaans) betekent ‘koper’, in de betekenis van de kopergroep in een symfonieorkest.

Vandaag spelen zij composities van Bach, Bozza, Andriessen en Haak.

Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108.     Entree:  € 15,00.