WEB-KKKlassiek3.Peter

KleintjeKunstKlassiek (3)

 Klassieke muziek 

Op Zondag 14 april, aanvang 11.30 uur, krijgt u in de serie KleintjeKunstKlassiek  al weer het derde koffieconcert aangeboden.

Het Ottoni-kwartet bestaat sinds 1992. De naam betekent ‘koper’ in die zin, dat er de kopersectie uit een symfonieorkest mee wordt bedoeld. De bezetting is die van het traditionele koperkwartet : twee trompetten, hoorn en trombone.
Ottoni heeft in haar bestaan al veel verschillende optredens gehad en ziet het als een uitdaging om telkens met nieuwe projecten bezig te zijn. Naast diverse concerten, begeleidingen, kerkdiensten en cd opnames heeft het kwartet in 2006 een groot project rondom schilderijen uitgevoerd waarbij een compositie voor het kwartet is geschreven. Het kwartet heeft deze compositie op de tel nauwkeurig op projecties van details van schilderijen uitgevoerd.
Momenteel is Ottoni bezig met de uitvoering van oude Italiaanse meesterwerken uit de vroegbarok, die veelal voor de grote kerken in Italië werden geschreven.
Ook de combinatie koperkwartet en orgel is een genre waar het kwartet zich graag op toelegt.
De leden van Ottoni zijn op verschillende manieren met muziek bezig:

Peter Leydekkers studeerde schoolmuziek en trompet aan het conservatorium van Hilversum. Voor trompet studeerde hij bij Klaas de Boer en Harry Sevenstern Sr. Hij speelde in diverse ensembles waaronder het theaterorkest Max Tak en met vele organisten waaronder Wybe Kooijmans. Hij is manager van educatieve afdeling van Globe Centrum voor Kunst en Cultuur in Hilversum.
Hans van Eijk studeerde trompet aan de Muziekpedagogische Academie in Hilversum. Na het afronden van de theoretische vakken heeft hij de opleiding beëindigd. Zijn dagelijkse werkzaamheden spelen zich nu af binnen de sector van de financiële dienstverlening.
Bart Brinksma studeerde hoorn bij Wiebe Pietersma aan het conservatorium van Leeuwarden en bij Peter Hoekmeijer aan het conservatorium van Hilversum. In 1992 studeerde hij af. Daarna speelde hij als 1e hoornist bij de musical Cats en als 2e hoornist bij The Phantom of the Opera. Verder legde hij zich toe op het spelen van kamermuziek met o.a. pianiste Hanneke Plomp en als lid van diverse blaaskwintetten. Hij gaf privé hoornles en doceerde aan een tweetal muziekscholen.
Akki Haak studeerde trombone en muziektheorie aan de conservatoria van Amsterdam en Alkmaar. Werkte o.a. met Rosa King, Salsa de Amsterdam en bewegingstheater BEWTH. Van 1986-2000 en van 2006 tot nu leidster van haar eigen jazzformatie de Akki Haak Band. Speelt sinds 2007 met koperkwartet Ottoni en is werkzaam als freelance tromboniste (jazz, funk, soul). Doceert en componeert.

Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108     Entree € 15,-.


WEB-KKKlassiek3.Peter