Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Ramses in vogelvlucht’

februari 13 @ 14:30 - 15:45

Zondag 13 februari, aanvang 14.30 uur, is er een wel héél bijzonder programma. Op 1 december vorig jaar was het twaalf jaar geleden dat Ramses Shaffy kwam te overlijden.

“Van alles wat er over mij wordt gezegd, kan ik gelijk het tegendeel beweren: eerlijk, oneerlijk, trouw, ontrouw maar nooit spijt! Ik heb geleefd. En ik hoop dat u dat ook doet!

Om een ode aan het onnavolgbare leven van Ramses Shaffy te kunnen geven is deze voorstelling naar het leven van Ramses ontwikkeld door Fredie Kuiper (zangeres en accordeoniste) en Jorick Jochims (acteur en zanger). Na een succesvol optreden op Oerol hebben zij in de voorbije jaren opgetreden in kleine zalen en huiskamers. Vanuit die gedachte is het programma destijds ook ontstaan.

Voor Fredie speelt Ramses Shaffy een belangrijke rol in haar leven. Op haar eigen wijze: zo dronk ze menig glas met hem en heeft ze veel memorabele ontmoetingen met hem gehad.

Jorick is tijdens zijn opleiding (toneelschool Herman Teirlinck te Antwerpen) in aanraking gekomen met de muziek van Ramses Shaffy, hij was gelijk verkocht! Sindsdien heeft hij Ramses niet meer kunnen loslaten.

Reserveren en coronacheck verplicht: theaterkk@gmail.com

Entree € 18,-

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Apollo-200x200.png

Martin Šimek (presentator, cartoonist en columnist)
‘Sommige mensen zijn zulke bijzondere persoonlijkheden zoals Ramses Shaffy, dat je met angst en beven en grote schroom toekijkt als iemand dat gaat zingen.
Met die gedachte ben ik naar de voorstelling gegaan.  Hoe opgelucht was ik toen ik Jorick en Fredie hoorde zingen. Hoe zij helemaal niet op Ramses lijken en ook weer wel. Juist omdat ze niemand nadoen is het een ware ode aan Ramses zijn leven geworden.
Vertederend, ontroerend en boordevol humor.


 

 

 

Gegevens

Datum:
februari 13
Tijd:
14:30 - 15:45

en Kleintje Kunst TG