Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cabaret: Thijs van de Meeberg

mei 2 @ 20:15 - 22:00

Zaterdag 2 mei 2020, aanvang 20.15 uur,  speelt Thijs van de Meeberg zijn nieuwe voorstelling….

Winnaar jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival!

Thijs van de Meeberg (1988) is cabaretier en tourde met zijn eerste avondvullende voorstelling ‘Er mag gedanst worden’ door het hele land.  Aankomend seizoen staat Thijs op het podium met een nieuw programma ‘Kom nou maar gewoon’.

In februari 2015 won Thijs van de Meeberg overtuigend de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival met zijn voorstelling ‘Vleesgeworden’. Deze voorstellingen ontwikkelde hij aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch waar hij in 2014 afstudeerde.

Thijs van de Meeberg tourde in de periode 2016-2018 met zijn debuutprogramma Er mag gedanst worden. In de voorstelling vertelt hij hoe hij geheel onbedoeld in activiteitencentrum ‘Het Klaverblad’ belandt. Thijs verzet zich hevig, maar niemand ziet dat hij daar eigenlijk niet hoort. Eenmaal in de isoleercel komt de vraag: ‘Waarom laat ik mijn gedrag bepalen door de ander?’ Wat moet ik eigenlijk met die ander?’ Deze voorstelling speelde hij ruim 70 keer.

Na Er mag gedanst worden maakt Thijs van de Meeberg zich klaar voor zijn tweede avondvullende voorstelling, Kom nou maar gewoon.  Deze gaat in november 2018 in première in Stadsschouwburg Utrecht.

Juryrapport Leids Cabaret Festival 2015:
‘Thijs is een rascabaretier die een moraal naar voren weet te brengen zonder moralistisch te worden, in de traditie van de beste cabaretiers.’

Het Parool over het Leids Cabaret festival 2015:
‘De ongrijpbare Van de Meeberg zet krachtige beelden neer, spreekt in literaire volzinnen en blijft tot de laatste minuut verrassen. Een overdonderende entree in de cabaretwereld. Méér!’

De Volkskrant over ‘Er mag gedanst worden’:
‘Met zijn verhaalstructuur is Van de Meeberg een fijne Freek de Jonge light’
‘Met Thijs van de Meeberg weet je nooit wat hij op de volgende kruising gaat doen’

Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108

Entree € 15,-

 

 

Gegevens

Datum:
mei 2
Tijd:
20:15 - 22:00

en Kleintje Kunst TG