‘Tussen Twee Vuren’

Op Zondag 15 februari, aanvang 14.30 uur, speelt Dorine van der Klei haar allernieuwste programma ‘Es Wechseln Die Zeiten’.

‘Het Interbellum’,  de periode tussen de twee wereldoorlogen. Het Duitsland van de jaren ’20 en ’30. Een roerig Duitsland met Berlijn als swingend middelpunt van een rijk uitgaansleven.

Vrolijke liedjes: ‘Ich bin ja heute so glücklich…’

Een Duitsland met grote verschillen tussen arm en rijk, met een opkomend fascisme en de dreiging van alweer een oorlog. Velen ontvluchten dat Duitsland en sommigen komen ook in ons land onze cultuur verrijken. En in die verwarrende tijd werd veel moois geschreven door Bertolt Brecht en zijn tijdgenoten, zoals o.a. Kurt Tucholsky en Erich Kästner.

Een enigszins politiek geëngageerde voorstelling met mooie muziek en dramatische teksten, maar ook met teksten van optimisme, hoop en met hier en daar de zo noodzakelijke humor!

“DE TIJDEN VERANDEREN,                                                                                   DE MACHTIGEN                                                                                                        MET HUN REUSACHTIGE PLANNEN                                              WORDEN GEVELD,                                                                                                       AL GAAN ZE TEKEER ALS BLOEDDORSTIGE HANEN                         DE TIJDEN VERANDEREN,                                                                              DAAR HELPT GEEN GEWELD”

Uit:                                                                                                                                      “Lied van de Moldau” (Bertolt Brecht/Hans Eisler/vert. D. v.d.Klei)

Met:                                                                                                                                       Wil van der Meer                                                                                                                   Dorine van der Klei                                                                                                     Tom Löwenthal, piano                                                                                                     Emma Breedveld, viool

Samenstelling: Dorine van der Klei

Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108                   Entree: € 15,-

KK DorinevdKlei DEFDEF