DOEK! van Maria Goos

Vrijdag 24 oktober, aanvang 20.15 uur, de voorstelling DOEK! een theaterhit, geschreven door Maria Goos.

Vorig seizoen speelde Theatergroep Troost de adembenemende voorstelling “Vastgoed” bij ons. We zijn blij, dat ze ook dit seizoen bij ons te zien zullen zijn. DOEK! is een hilarisch stuk dat een inkijkje geeft achter de schermen van het theater. Met als onderliggende vraag: Wat is echt en onecht op toneel, in de kunst en in de liefde? Theatergroep Troost bewerkte de voorstelling voor de kleine zaal. Net zo grappig, net zo scherp. Maar nu nog dichterbij.

‘Fijn hè, dat ik ben teruggekomen om alles te redden?’
– ’Ja. De veren liggen daar. Steek je ze er zelf even in?’

De gevierde acteur Richard van Berkhove en de ooit beroemde actrice Lies Oorthuizen repeteren een stuk dat ze 20 jaar geleden al eens speelden op de toneelschool. Zij wilde toen kiezen voor de musical. Hij hield haar tegen en samen schitterden ze jarenlang op het toneel. Totdat Lies samen met gynaecoloog Wouter naar Frankrijk vertrok. Of was het een vlucht? Lies was geen eerste keus om dit stuk te gaan spelen. Sterker nog: ze is Richards laatste redding. Al drie actrices werden door Richards perfectionisme, moeilijke karakter en drankzucht geknakt. Gevoelens van vroeger komen weer terug. Maar waar kiest Lies voor?

Regie   Ronald de Bruin       Spel   Lilian Korzilius en Rocco van Loenen       Productie   Gerda van Cappellen       Fotografie  Monique Hasselo Smits       Met dank aan Erris van Ginkel

 

Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108          Entree: € 15,-.

Extra info: www.theatergroeptroost.nl

doek