‘De Dood en het meisje’

Zondag 26 april, aanvang 14.30 uur, speelt Trojka Toneel ‘De Dood en het meisje’ van Ariel Dorfman.

Gerardo, dissident advocaat onder het Chileense generaalsregime wordt benoemd in de Onderzoekscommissie voor Waarheid en Verzoening, die bij het aantreden van de nieuwe president de ergste misdaden moet onderzoeken.

Zijn vrouw Paulina is destijds ernstig gemarteld en verkracht, maar over de precieze toedracht hebben ze nooit gesproken.

Op de terugweg van de stad strandt Gerardo met zijn auto; hij wordt thuisgebracht door Roberto, een arts. Paulina meent aan diens stem haar ergste beul te herkennen. Omdat de Commissie haar geval nooit zal onderzoeken (gevolg van de vele compromissen die met de generaals moesten worden gesloten), eist ze van Gerardo dat ze Roberto samen zullen berechten. Gerardo zit tussen twee vuren: moet hij zijn benoeming bij de Commissie opofferen voor zijn vrouw? De enige ‘bewijsstukken’ zijn, zijn stem en huid, en het bandje van ‘De dood en het meisje (vioolkwartet van Schubert) dat Roberto in zijn auto heeft. De arts gebruikte die muziek destijds om zijn slachtoffers te misleiden. Is Paulina volkomen doorgedraaid of heeft ze gelijk en staat ze tegenover haar ergste beul.
Een psychologische thriller, gebaseerd op een intrigerend, waar gebeurd verhaal over recht en onrecht, schuld en onschuld dat zich destijds in Chili afspeelde maar net zo goed van deze tijd zou kunnen zijn.

Spel:

  • Pauline: Alice van Gorp
  • Gerardo:Jan van der Smissen
  • Roberto:Michel Stoeltie

Regie: Corien Ottes              Techniek: Peter Leijdekkers

Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108

Entree € 15,-