Cabaretier Pieter Jouke: ‘Dingen Die Ik Dacht’

Vrijdag 17 november, aanvang 20.15 uur treedt cabaretier Pieter Jouke bij ons op met zijn programma ‘Dingen Die Ik Dacht’.

Pieter Jouke werd in 1973 geboren in Kampen. Zijn vader was dominee en zijn moeder lerares Nederlands. Na zijn studie Arbeid- en Organisatiepsychologie ging hij werken als Personeel- en Organisatieadviseur bij verschillende multinationals totdat hij hoofd P&O werd. In 2000 stapte hij voor het eerst op het podium als komiek. Dat smaakte naar meer en in 2004 stopte hij met zijn reguliere werk en stortte zich volledig op zijn comedycarriere. Hij maakte avondvullende cabaretprogramma’s en schreef veel voor radio, tv en collega-cabaretiers. Hij richtte samen met Edo Schoonbeek en Arjen Lubach Buro Renkema op. Daarmee staat hij zelfs in het Comedycanon van de Volkskrant. Pieter Jouke schreef 3 boeken, rende 10 marathons, leerde de krijgskunst Krav Maga en verscheen regelmatig op televisie in o.a. Koppensnellers, CQC, Staat van Verwarring en Padoem Patsss. Daarnaast geeft Pieter Krav Maga workshops voor bedrijven, is hij dagvoorzitter, leidt hij debatten, brengt hij comedy op maat, samenvattende columns en presentaties. Maar vooral geeft hij zich volledig aan u in zijn vierde avondvullende voorstelling: ‘Dingen Die Ik Dacht’.

De Pers:

“Briljante redeneringen over de liefde… Jouke weet op intelligente wijze de rijkdom van taal, de valstrikken en de dubbelzinnigheden prachtig uit te buiten. Woord Houden is een verrukkelijke exposé
Kester Freriks Theaterkrant ****

Pieter Jouke laat je luisteren, nadenken maar vooral veel lachen.
Jiska van Sprang 1erang.nl ****

Aan al geslaagde grappen knoopt hij doorlopend onderliggende komische toevoegingen vast.
Dagblad van het Noorden ****

… Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn…
NRC ****

Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108

Entree: € 17,-

2 SPEKTAKEL