WEB-Bender

Bender: ‘Voor het te laat is’

 Luisterliedjes 

Vrijdag 1 februari, aanvang 20.15 uur: ‘Voor het te laat is’, de debuut cd van ‘Bender’.

Bender is een Haarlemse muziekgroep van liedjesmaker en zanger Bert Vissers, gitarist Tom Bak en bassist Jos Caspers. Gedreven muzikanten die na lange omzwervingen weer terug komen bij wat ze het liefste doen: mooie liedjes maken. In het Nederlands. En spelen! Ze treden op met z’n drieën, soms met één of meer bevriende gastmuzikanten. Afhankelijk van het podium. Maar het allerliefst in kleine en intieme theaterzaaltjes, dus dat komt hier goed uit!

De liedjes van Bender gaan over dingen waar we ons graag aan voorbij ‘haasten’, maar die, hoe hard je ook rent, eigenlijk niet te ontlopen zijn. Liedjes die raken en ontroeren, zoals ‘Morgenlicht’, een liedje geschreven uit bewondering voor iedereen die zich niet door angst laat inperken:

“daar, daar waar ik nog steeds aarzel, overdenk wat ik verliezen kan, hol jij,
zonder ook maar om te kijken, argeloos met open armen, het morgenlicht tegemoet”.

De bijna poëtische en melancholieke teksten van Bert Vissers (niet verwarren met de beroemde cabaretier) spelen een bepalende rol in de muziek van Bender. De karakteristieke, soms rauwe zang van Vissers, de chansonachtige melodielijnen en sobere arrangementen geven Bender een eigentijds muzikaal gezicht. Voor de luisteraar is goed te horen dat arrangeur/gitarist Tom Bak en contrabassist Jos Caspers zich jarenlang hebben hebben gewijd aan verschillende muziekstijlen, variërend van flamenco, latin, pop tot gipsy-jazz.

Reserveren (Vóór het te laat is!): theaterkk@gmail.com of bel 06-54220108      Entree € 14,-.


WEB-Bender

extra info: www.bendermuziek.nl